Re: Въпроси към председателя на УС на БФРЛ        

Е, щом вече можем да задаваме въпроси не само на Зам. председателя, а и на председателя, а и той отговаря обширно на тях бих се включил и аз с едно просто и лесно за отговор питане:
Г-н Ценков, за кога е насрочено следващото Общо събрание на БФРЛ и смятате ли да се кандидатирате за трети мандат на него?
Благодаря ви предварително за отговора.

Милчо Миланов/ LZ1RF
 
***********

Re: Въпроси към председателя на УС на БФРЛ      

Предното редовно Общо събрание се проведе в Пловдив на 14 декември 2013г.
По устава на БФРЛ, следващото редовно ОС трябва да се проведе до края през 2016г. Още не е решено за точната дата, но по предварителни разговори най-удачно е да бъде в последното тримесечие на 2016г.
Все още не съм мислил дали ще се кандидатирам за следващ мандат, до тогава има цяла година.

Виктор Ценков- LZ3NN
 
***********
 
lz3nn написа: Здравейте,
За подписах отказа, като съм се консултирал с голяма част от членовете на УС на БФРЛ ...

Благодаря ти, Викторе !
разбрах, че има твой подпис, но не и заседание на УС с нарочно негово решение ...
телефонните обажданияяяя, ах тези телефонни консултации ! .. ако ги имаше през средновековието - феодализмът щеше да е най-демократичния обществен строй !
...
много гафове напоследък от твоите ментори, човече ... достатъчно много!
не те познавам лично, но усещам, че не си в състояние да се лишиш от тяхното влияние.
затова ти предлагам - да вземеш една гумичка и да се изтриеш от лицето на федерацията.
ако пък и затова не намериш сили - вземи, че създай още два клуба, на които да си председател ... така всяко менторско намерение около теб, ще става официално решение на УС :D
...
аз пък ще подготвя анкета между приятели, които познавам и уважавам, с един единствен въпрос: "в случай, че субектите са от мъжки род - каква е разликата между управленския цинизъм и административния онанизъм ?"

73,
Любо
 
**************
 

Re: Въпроси към председателя на УС на БФРЛ     

          Любо,

Мое лично мнение. Като микро общество, в БФРЛ се отразяват всички аспекти на съвременната глобална диктатура.
Стимулирането на "продукта чОВЕК" до степен на оскотяване , безсмислена агресивност, породена от деградацията в критериите и културата, измамата, наречена "образование" води до ярост и цинизъм в общуването, хитричко планувано още през 19ти век.
Тоталната измама, в която всички живеем, поражда конфликт в душата на хармонично замисления и създаден Човешки организъм.
Резултата е всеобщо объркване и неподходящо поведение на общуването.
А странното доказателство на горното е този фантастичен форум, където може да настъпи ребалансиране - нали все пак сме радиолюбители с общи интереси (изключвам комерсиалните).
Още по-странното в случая е това, че има решение на УС, но отдавна, (дано си спомням правилно).
Големият парадокс е , че ние всички като че ли приемаме обезличаването на Човека и налагането на Световен Диктаторски Режим , а се бунтуваме срещу един Виктор, който прави същото. :-)
 
**************
 

Re: Въпроси към председателя на УС на БФРЛ      

lz3nn написа: 1. По въпроса членството и устава на БФРЛ:- Този въпрос е дискутиран нееднократно.....
Въпреки това очевидно дискусията не е приключила. Очевидно има радиолюбители, които от една страна не се считат за спортисти, от друга страна смятат, че формалното членство във формален спортен клуб не им дава никакви права освен правото да плащат членски внос. Спирането на спортните субсидии променя коренно аргументите в дискусията. Ако не се изясни по някакъв начин каква част от българските радиолюбители са за пряко членство в организацията и каква част подкрепят членството в спортни клубове, и не се направят съответните промени, ако се окаже, че мнозинството ги иска, то въпрос на време е това мнозинство да регистрира алтернативна организация (като в YO) и да плаща членския си внос там.
 
**************
 

Re: Обръщение към зам.председателя на БФРЛ       

Ангеле, при желание можеш да провериш кои са състезателите представящи БФРЛ на това състезание. Ако не те мързи отвори Google и провери имената, които си записал в поста си и ако искаш ги пусни за всички да ги видят. Всички до един са от Федерацията по спортно ориентиране. За това говорих, че парите които се получаваха от Министерството на спорта за БФРЛ се изразходваха не за радиолюбители състезатели по радиозасичане, а за състезатели от федерацията по туристическо ориентиране, които се представяха и за радиолюбители.
Та така, кой за каквото и да ти говори да знаеш, че става дума за пари.

73
LZ1RF/Милчо
 
**************
 

Re: Обръщение към зам.председателя на БФРЛ       

Здравейте :)

Не съм член на BFRA по простата причина, че няма как да съм обикновен човек (нечленуващ в радиоклуб, или състезател) и да членувам - BFRA е само за "спортисти" - каквото и да значи това. Естествено - не мога (и няма) да си сложа емблемата на BFRA на QSL по тази причина :(

Малко за мен - средата на 80-те години бях за около 2 години член на LZ1KRD (за хобито ме запали Митко Райчев LZ1UQ - бяхме съученици, след това бяхме заедно в казармата), взех слушателски номер, не ми остана време за да взема клас - взеха ме в войник. Март 86/Април 88 - бях в там - в 28810 (тогава - още беше в Мусачево), покрих "М" клас (тлеграф и БП), естествено - взех само "1-ви" - "М" беше за свръхсрочнослужещи. След това - живота ме завъртя, и зарязах хобито :) В момента имам 2-ри клас (нямам време да се явя на изпитите за 1-ви).

Следя този форум ежедневно, защото ми е интересно - особено темите за балоните и QRP.

Сега - това, заради което започнах да пиша тук (искам да кажа, че не познавам лично НИКОЙ от пишещите тук, или - ако го познавaм, не го свързвам с неговият call sign) ... Говоря като човек, който е извън всичко - като страничен наблюдател, който е влезнал случайно във този форум ...

Последните 3 дни - има 3 теми за нещо, което би трябвало да се решава на местно ниво. Разискват се теми, които са "от кухнята" на BFRA. Някакви хора се опитват да надвикат едни други хора, като през това време си вадят някакви аргументи, които са известни само на тесен кръг съфорумци ...

Хора! Този форум (който е официален за BFRA - има линк в официалният сайт - препратка) се следи от моного радиолюбители. Гледат го и много младежи и девойки, които сега прохождат в радиолюбителството. Какво им казвате на тях ? Единият казва "краде се", другият казва "еми - нормално - с тия управници?"' единият казва "имаме запис", а другият казва "еми, аз споделих какво е в записа, ама - не мога да го пусна" ???

Не знам какво имате да делите между вас си, ама - не го правете публично? Не се излагайте да си вадите личностните отношения пред всички?

Имам предложение - ако е необходимо 5 човека да се ругаят, и не могат да се видят на една маса да се разберат - поне - заключете топиците - да се виждат само от регистрирани членове на BFRA, за да не ви гледат тинейджърите (младежите и девойките) простотиите - как не можете да се разберете като големи хора помежду си, а е необходимо да се ругаете в общественото пространство ...

Защото - в ума на младите радиолюбители - няма да остане темата - как LZ радиолюбители са помогнали при бедствието в Турция (преди години - за да може да се види колко полезно е хобито), ами ще остане - кой-къде са го настъпили по мазола, на кого не му изнася репитъра Х, и какво е имало на тоя пуст запис, от това пусто заседание (то па - все едно ще е нещо ново - което хората да не го знаят).

Между другото - ако трябва техническа помощ за осъществяването на записите - мога да помогна - може да е безвъзмездно, но ако има по-високи изисквания - може и да се плаща.

Толкоз от мен. Не знам какво толкова делите тука - няма вече ОСО, няма и кинти.
73 de LZ1DGG op Dimo
 
***********
 

Re: Обръщение към зам.председателя на БФРЛ

Викторе, това е втори път при който ТИ заключваш тема. Би ли ми казал с какво право? Кой си ти? Собственик на БФРЛ, Спонсор, Ментор ...? Казвал съм ти и преди. ТИ СИ ПРЪВ СРЕД РАВНИ И НЯМАШ ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ ДРУГИТЕ. ИМАШ ПОВЕЧЕ ОТГОВОРНОСТИ! След като хората има какво да кажат най-малкото е да не им пречиш да го кажат, ако си умен разбира се. В противен случай нещата се обръщат срещу тебе самия.
А постовете на г-н Миланов не можеш да заключиш, а и те не са единствените. Така, че чети, г-н Ценков и си прави изводите, а не заключвай темите. Това няма да ти помогне само ще ти навреди.
А финансиране от ММС за БФРЛ не е имало от 1992 до 2009 с много малки символични изключения. И БФРЛ я е имало и е оцелялавала, е не благодарение на теб. И надявам се и в бъдеще ще бъде така. А за надеждите за по-добро бъдеще от страна на ММС просто забрави. Ти си компрометиран пред БФО и тъй като парите ги получаваше благодарение на тях това просто няма повече да се случи. Готов съм да се обзаложа.
Позволи ми да се усъмня, че състезателите по радиозасичане за Чехия са самофинансирали участието си. Колкото са самофинансирали членството си в БФРЛ и са платили членството си от името на твоя клуб. Твърде много суми ти останаха от почивките, които организараш за руските и украински лисичари всяка година. Това са 6 последователни години. Къде са отчетини тези приходи? Казах ти че разликата между твоето управление и времето през което съм управлявал БФРЛ е, че аз пари в брой не съм взимал. Ти казваш, че в България кешовите разплащания не са забранени. Забранени са г-н Ценков, забранени са особено, когато са без касов апарат. Ти като изтъктан бизнесмен в магазина си можеш ли да получиш пари в брой и да не издадеш касов бон. Опитай се ...А от името на БФРЛ ти не издаваш г-н Ценков. Да не говорим, че БФРЛ няма лиценз да организира туристически пътувания за тези, които придружават състезателите. Така, че в БФРЛ има достатъчно финансови средства, които вие можете да харчите просто безотчетно.
Сигурно състезателите от БФО са добри млади хора. Но аз не мога да приема за петима състезатели ММС да плаща на 10 федерации и да отчита успехите им като предоставя на всичките тези 10 федерации средства. Къде са г-н Ценков дъщерите на Камен? Къде са децата на Христо от Хасково? Къде са наследниците на прекрасните деца на отец Стефат от Поликрайще, които за поредна година ще измият очите на БФРЛ в предстоящето световно първенство? Ама те не бягали бързо. Еми дай г-н Ценков да поканим и Ивет Лалова от федерацията по лека атлетика тя сигурно ще пробяга състезателното разстояние още по бързо. А аз не съм горд, че не радиолюбители представляват БФРЛ в международни състезания!
И между другото аз не смятам, че Краси Латинов е тъп. И съм готов да се обзаложа с теб, че твоите състезатели по радиозасичане НЯМА ДА МОГАТ ДА НАУЧАТ ТЕЛЕГРАФИЯТА ВЪОБЩЕ!
АКО ТОВА СТАНЕ СЪМ ГОТОВ ДА ТИ СЕ ИЗВИНЯ, НО АКО НЕ СТАНЕ ИМАЙ ДОСТОЙНСТВО И НАИСТИНА СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА!

LZ1RF/Милчо Миланов
 
**********
 

Re: Обръщение към зам.председателя на БФРЛ

Викторе, здравей !

само те моля - не ги смесвай двете направления : HST и ARDF ...

всички знаем, че в България има способни спортисти. нормално е през цялата година те да си търсят форми на изява. но те не са деца на федерацията. това, че им е обяснено "кое как става с ARDF-приемника" - няма да ги направи радиолюбители. ако догодина има лагерче и състезание - те пак ще са кандидати ... лошо ще е ако Вие ходите да ги каните, това ще е вече фалш.

с HST състезателите не е така, няма да се впускам в обяснения защо.

а какво са научили децата, които са били с Панайот LZ1US - това оставям на него да разясни. явно това си е негово частно мероприятие, за което IARU плаща ... там е така, и за съжаление не само там ! дано поне един от тях е разбрал що е то контестинг и какво значи D4C :D
(не, че ще му е нужно, ама ей така - за обща култура)

и като се замисля - на кого му е нужна федерация в такъв вид ?
1. която е така префасонирана по отношение на демократичността, че чак удушена ...
2. и всичко това уж заради финансирането, което казваш че го няма;
3. в действията на чието ръководство виждаме гаф след гаф ... и като "дръпнете щората" - си мислите, че всички остават на тъмно;
4. в която се канят гост-състезатели нямащи нищо общо с хобито, т.е. за успехите на които федерацията няма почти никаква заслуга, освен че им предоставя апаратура и ги картотекира;
5. но за чуждите успехи на които, същото това ръководство на БФРЛ не спира да се хвали, а друга част от управлението - да им ръкопляска ...
и т.н...

естествено е, че ако няма федерация няма да има членство в IARU и няма да бъдем представени там.
ето това вече би било болезнено, поне за мен ! :lol:

Викторе, ха слезте на Земята, а !?
лично аз много повече бих се радвал , ако чуя че федерацията е представена от деца и внуци на радиолюбители. поне ще съм сигурен, че растат в такава среда.

73
 
***********
 

Re: Обръщение към зам.председателя на БФРЛ

....

Явно не мога да пиша в заключената тема!
Какво ще се случи с члена на КС, нарушил с пренебрежение мнението на другите 2 фактора в тази комисия, игнорирайки правилата и изискванията на Устава да се прави "докладна" със съгласието на поне още един - обикновено мнозинство.

Моята тема и идея (потретвам) беше да се изгони спестителя на истината от нашата Федерация, да , нищо че не съм неин член.

///////В ММС пише следното:
Лицензия No Издадена на Валидна до Наименование Седалище Председател
002513 21.02.2008 21.02.2016 БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ НА РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ гр. София Виктор Ценков Ценков
Фирм-дело ЕИК по Булстат Телефон
16537 121597083 0894292211, 0889318297


Какво печели БФРЛ от това членство?//////

Отговора на Председателя ме изненада и разочарова, вероятно реагира така заради песоналните нападки.

В същото време е трезво мислещ човек и би трябвало да си дава сметка, че с тези отговори разрешава на мнозинството да поеме нещата в свои ръце.
Помни Викторе, провокациите едва започват, дано съм лош пророк, но това е края на БФРЛ. Сега ще ти пратят инспектори, после прокурори, накрая полиция или недай боже, подпалвачи и други активисти. Забравих евтините журналисти!

За последните 2 седмици ми се обадиха много достойни хора - радетели за радиолюбителството, поне 40 човека и ми обещаха , че ако не реагирате правилно, те ще се включат, каквото и да значи това.
Някои от тях бяха доста радикални, дано нищо от това, което ги е разочаровало последните 30 години, не се осъществи.

Времето, в което живеем е секунда от галактическото, хобито ни е прекрасно, не зависи от тази секунда и ще пребъде!
Бог да пази всички радиолюбители!

Ник LZ1JY
 
***********
 

Re: Обръщение към зам.председателя на БФРЛ       

Здравейте
Не е ли време да престанете? Задавате въпросите не на правилното място. Ако има някой да пита нещо, най-добре да посети откритите събрания на УС и да ги зададе там. Идеята на този форум бе, и надявам се още да е, да се помага на начинаещи радиолюбители с отговори от експерти в хобито, а не да се вади бельото на организацията на показ.

Колкото до парите на организацията, аз хобито си го практикувам, като плащам от джоба си, защото си е моето лично хоби.
Не ми пука дали съм организиран член, или не съм и дали някой ме представлява в IARU, или не. Досега, за 35 години IARU не ме е питала за нищо.
Няма да питам, колко курса направи и колко деца е обучила БФРЛ последната година, защото мисля, че знам отговора. Оставям на страна и факта, че това не е работа на организацията, а на клубовете БФРЛ членове. Дори няма да питам и защо се натиска ХОБИ организация насред спортистите, като от две години не била видяла финансиране от там и нямало изгледи да види докато не стане олимпийски спорт. Нейна си работа.

Исках да даря на някой български радиоклуб малко радио-китове, които организирано да налепят дечица, белкем някое от тях се влюби в мириса на колофона, ама не намерих желаещ (организиран или не) радиолюбител, който да проведе курса. На приказките всички сме големи, но опре ли да се върши работа безвъзмездно и за общото благо, тогава всеки се дърпа.

73! и се занимавайте с нещо креативно. Стига негативизъм.
LZ3NY
 
**********
 

Re: Обръщение към зам.председателя на БФРЛ       

здравейте !
напълно споделям казаното с Митаци, относно публикуването на суми и разправиите за тях в открит вид.
лично аз също съм участвал в такива, което със сигурност не е бил желателно ... но забележете - само в случай, че има друг начин, т.е. алтернатива.
...
бидейки редовен читател и участник във форума, а не както ми бе сложен етикет "сеирджия" от Кирил LZ1FJ, смея да твърдя че при сегашните обстоятелства този форум си остава най-големият коректив на действията на УС. със сигурност по-ефективен от КС.
и по метода на изключването, нека си представим - какво би се случило, ако го няма ? ако към него не изтича от време на време недотам желана от определени членове на УС и КС информация ? ако всичко получаваме от протоколите на Здравка (или Веско), от докладни записки, които никъде не се публикуват и ако за успехите и неуспехите четем само от публикациите на сайта ? не зная за Вас, но за мен ще е пълен мрак ... или поне нещо, приличащо на новинарска емисия от времето на тоталитаризма ... с други думи силно манипулирано.
...
относно чаркалаците - стискам ръка на Митаци, аз също нося в LZ2KSB кутии, пълни с компоненти и модули, но засега децата там като че ли са малки, а и Ицо LZ3FN ги е накиснал здраво в телеграфа и контестинга. дай Боже някой ден да има кой да ги потопи и в електрониката ... и не само тези дечица, разбира се !
убеден съм, че винаги ще има доброжелатели като LZ3NY, хобито ни е велико, носи много познание, ама много ... колкото можете да си представите, плюс още три четвърти по толкова (yes)
и там му е силата ... а бягането и другите видове спорт са за поддържане на тонуса и опресняване на мозъка :D
73
 
************
 

Re: Въпроси към Ръководството на БФРЛ       

Радиолюбител съм от 30 години. Никога не съм бил член на БФРА. Чета въпросите, и най-вече отговорите/ :lol: / от страна на БФРА, и за сетен път се убеждавам в правилността на решението си. Сега поне знам, че съм неорганизиран радиолюбител и не си губя времето да разчитам на нищо и на никого. Ако имам някакви проблеми, свързани с дейността ми като радиолюбител, вероятно ще потърся и получа подкрепа от Румънската, Албанската, а защо не и от Ромската федерация на радиолюбителите. Уважаеми Ангеле, ако не успееш да получиш отговор, предлагам ти да спрем да плачем на гроба на този мъртвец, и вместо да редим думи от реда на :"Защо така направи, на кого ме остави', да ударим по едно в кръчмата при първа възможност.
Не съм спирал да се учудвам на огромната членска маса на БФРА.
 
************
 

Re: Въпроси към Ръководството на БФРЛ     

Здравей Бойо! Никъде във моя пост няма нападка. Не съм член на федерацията, това е лично решение, което никого не напада. Не съм член и на ARRL, и те не се чувстват нападнати от това. БФРЛ пък от своя страна не е член на ракиения клуб на LZ2FP, от което не се чувствам обиден. Засегнатите категорично не познавам. Сега да поговорим за фактите. Един уважаван радиолюбител- LZ1CY, моли федерацията за отговор на въпрос. Прост факт. И отговор от федерацията няма. Също прост факт. Това е причината да пиша изобщо. Нарочно написах по остро, че да получиш отговор от Българската федерация е като да получиш от умрял писмо. Надявах се отвратителния ми език да накара някой да отговори на въпроса на Ангел,отправен към БФРЛ. Гледам това не се случи. Е, факт, отговор няма, федерацията мълчи като........ а ние се дразним един друг. Тоест ти се дразниш от мен, защото не ме познаваш, следващия път се надявам да имаме повече време за лаф. Ангеле, прекрасно знам че въпросите ти са риторични.Благодаря все пак че си ми обяснил. Това което съм написал, че се учудвам на огромната членска маса на Федерацията, в литературата се нарича Ирония. Прекрасно знам колко радиолюбители има във Враца например, колко от тях са членове на БФРЛ, и ЗАЩО. Ако искате, някой да отвори тема във форума , например озаглавена "Защо искам и защо не искам да бъда член на БФРЛ" . Предполагам обаче че това няма да се случи. Или ако се случи, ще се изпокараме и няма да се постигне добър ефект.
( Следва ирония )
И през избори- 2059 година, Управителният съвет на БФРЛ ще бъде успешно преизбран, а членската маса ще надхвърли 29, но няма да превиши 31 радиолюбителя. А Ангел все така ще чака отговор на въпросите си.
Сега очаквам Барак Обама да се почувства обиден и нападнат. Отивам да подлостя вратата. 73, Бъдете здрави, пазете си нервите, ще ви трябват.
 
***********
 

Re: Въпроси към Ръководството на БФРЛ      

lz3nn написа:
Ако очакваш, обаче парите от субсидията по договора с ММС да се разпределят между всички радиолюбители (че да усетили реална полза), още от сега ти казвам, че това просто няма как да стане.

Виктор, LZ3NN
Да се надяваме, че до финансиране на лично хоби от държавата няма да се стигне никога! :mrgreen: :mrgreen:
Както и до някаква социална дейност на федерацията!
Хобитата са за хора дето имат време и ресурс да ги упражняват.Който ги няма да се занимава с нещо друго.
Не съм чул Ловно-рибарския съюз да купува пушки на ловците само и само да има членска маса :lol:
И все пак ако някой знае начин как да накара ММС да приеме за спортна дейност КВ,УКВ контести и състезания по радиоконструкторство призовавам да му се даде мандат от УС на БФРЛ за водене на преговори с ММС.

*************

Re: Въпроси към Ръководството на БФРЛ     


... Едно нещо обаче не ми харесва никак и ще го коментирам в светлината не на логиката, а на собствените си разбирания - Двата органа, които солидарно с Председателя участват в управлението на БФРЛ отказват да понесат солидарно вината (ако разбира се се докаже такава) за нередностите.Двата органа - УС и КС, бягат пред вятъра - не знаем , не чухме не видяхме, .... амнезия някаква :mrgreen: и прехвърлят всичко на предишния Председател!? :shock:
В лични разговори с някои от членовете на предишния УС даже чух как те са били жертви на Предишния председател :mrgreen: Това е хубава теза господа членове на бившия УС - Винаги е по-добре да си жертва отколкото съучастник- но е доста изтъркана и никой вече не и вярва! :mrgreen:
Пълен дефицит на мъжество !?Предишния Председател поне си отстоява позицията и не се оправдава!А вие , господа членове на бившия УС и КС ......оправдания, амнезия :mrgreen: :mrgreen: жалка картинка!
           Последна промяна от LZ1NPN на 09 окт 2013, 11:32, променено общо 4 пъти.
 
*********
 

Re: Въпроси към Ръководството на БФРЛ     

Понеже на някои хора не им омръзнада пишат без да са наясно с нещата ще се опитам за пореден път да дам яснота.
Ще се опитам да бъда лаконичен, макар че знам, че не може да бъде убеден в нещо човек, който не иска да бъде убеден.
Относно наема за помещението плащан от МТТ. Безспорно е, че БФРЛ е ползвала помещенията в БИЦ ИЗОТ, като офис през целия период. Безспорно е, че МТТ е заплащала наема за този офис. Спорно е защо го е плащала. Малко история... В края на 2004 год, ако не ме лъже памета, БФРЛ бе изгонена от сградата на ПИС и остана на улицата. По това време бях председател на УС. Бях приел организацията без никакви средства. Бе предложено да се наеме офис в БИЦ ИЗОТ. Първоначално идеята беше да се сключи договора между БИЦ ИЗОТ и БФРЛ. По-късно предвид факта, че МТТ щеше да плаща наема и счетоводно трябвашеда се регулират нещата договора се сключи между МТТ и БИЦ ИЗОТ. Другият вариант изискваше МТТ да прехвърля сумите на БФРЛ, за което бе необходимо основание, като в този случай се губеше и ДДС, което иначе МТТ като платец си възстановяваше. МТТ сключи договор с БФРЛ за преотдаване на помещенията, като нормално бе това да е възмездно в противен случай за тези суми МТТ би дължало и данък печалба.
Сумите за наема щяха да си останат в полза на БФРЛ, ако срещу мен определени кръгове не подеха невероятна кампания за моето демонизиране. Нека спомена само, че за 6 год през което бях председател на УС и която заварихна нула, БФРЛ е ЗАРАБОТИЛА от организацията на междунаротни прояви над 100 000 лв. от което и се издържаше. Не говоря за изградения международен авторитет. Само в края на мандата ми доколкото си спомням по сметката на БФРЛ бяха останали над 50 000 лв. С минимална държавна субсидия от 8 000 лв запериода от 2003 до 2010 год. И за този резултат бях тотално оплют. Е, какво в този случай да оставя и наема ли за бонус на тези които ме оплюха.??? Сумата бе възстановена, осчетоводена и за нея бе платен ДДС и данък печалба. Така, че счетоводно всичко е изчистено и това много добре се знае от новия председател. Дарява се когато този който е дарен прояви елементарна благодарност в противен случай дарението просто се отнема.Това са мотивите ми за възстановения в полза на МТТ наем.
За ДРМ приемника и сега той е в LZ1KAA и бе предвиден за дейността на БФРЛ за действия при кризи бедствия и аварии. За съжаление единици са тези които знаят за какво става въпрос, а и не е тук мястото на което да се обяснявам. Тази апаратура и в момента може да се предостави на БФРЛ, но за съжаление там не знаят какво да правят с нея.
И още нещо от счетоводството от 2003 до 2010 през периода в който съм бил управител на БФРЛ всички, повтарям ВСИЧКИ ФИНАНСОВИ ТРАНЗАКЦИИ са минавали през банката. ПАРИ НА БФРЛ НА РЪКА НЕ СА ПЛАЩАНИ НИКОМУ!!! Готов съм и сега да се публикуват извлеченията от банката и да дам обяснение за всяка транзакция. Няма нищо скрито. Интересно ми е сегашният председател дали може да се похвали със същото?

LZ1RF
 
************
 

Re: Въпроси към Ръководството на БФРЛ    

Здравейте истински български радиолюбители!!!
Чета този форум и по специално тази тема и не мога да разбера,защо истинските радиолюбители в България позволяват
това постоянно оплюване-май на всичко сторено досега от БФРЛ?!
Любо,както винаги успява да напипа вярното и взема участие достатъчно активно-позитивно,но също и да отбележи
слабостите -такива каквито са-без нюанси!
Аз уважавам и Милчо-макар да не сме кой знае какви приятели,но когато бях в Обзор преди няколко години на
скоростната телеграфия,го видях в мн.добра светлина като организатор и можещ човек.
В лисичарството също сме постигнали достатъчно,както и в КВ и УКВ спорта-но къде са тези именно радиолюбители да кажат и
те своите впечатления-организация,поддръжка-материална,международно реноме...?
Защо винаги позволяваме на посредствените и не дотам доказани радиолюбители да дават тон на живота ни?-това важи като
цяло и за Живота ни в България и тези които избираме да ни управляват!
Ами омръзна ни вече от това ,всичко постигнато да се оплюва,ако някой направи нещо добро за всички-като е пренебрегнал семейството си най вече
-да бъде наруган и т.н.
Нали всяка година има годишно събрание-отидете там и на място решете проблемите-докажете това което мислите за човека,сменете го
ако трябва-НО да не се излагаме-този сайт се чете и от чужди радиолюбители.
Имам чувството,че каквото и да направи председателя на БФРЛ-винаги ще се намерят хора да не са съгласни и да търсят "под вола -теле"!
Така ще стане,че никой няма да е съгласен да поеме този пост-ами тогава.
Е,това зависи от всички истински радиолюбители-дано успеем!
73! Румен LZ2RS
 
************
 
 

 

 

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Как да свалите жена, само с едно изречение. Задавате въпроса: - Извинете, имате ли да ми развалите 1 милион?

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.