С риск да си изпрося БАН-а ще го кажа така... Абе г*з недоклатен, как ще няма класиране и брой участници на състезанието? Това http://ardf-bg.eu/node/6 за къв съм го публикувал? Оди вече се гръмни, че нервиш много! Бива, бива ДС и депутатски манталитети ама почва да писва вече. Да не ти напоням кой депутат не си беше декларирал състоянието от едно царско време, че си тръгнал точно ти да ми говориш за отчети. Вземи се насериозно и започни нещо градивно, а не с джендърските си манталитети. И като копираш в умрелият си блог, то поне копирай цялата кореспондеция, а не избрани постове,върху които да градиш анализи.

По-здрави LZ1DOT

Е, личи си интелекта и общата култура на „доклатените”.

Момче, аджамийче ти нас за какви ни имаш? Хайде да видим кога Ценков публикува състезателите за Корея – след като беше зададен въпросът от моя страна, нали. Защо в тази информация нямаше линк към страницата на която си пуснал информацията за участниците и класирането от състезанието в Приморско. Само че за разлика от теб „доклатения” Ценков не знае как се променя датата на публикация в Joomla. Защо бе аджамийчето на сайта ти няма никаква информация за останалите СЕДЕМ състезания проведени в Приморско? Състезатели, класирания, а? И си погледни функциите на сайта колко от тях са действащи.

Но понеже си определено „доклатен” ще ти кажа, че ми предостави ОФИЦИАЛНО изключителна информация.

Накратко за цифрите, които си публикувал:

От тях е видно, че състезателите са били около 120 от различни страни.

Състезателните дни са били от 13 до 15 юли – 12 юли пристигане - 16 юли заминаване – или общо 4 нощувки и четири състезателни дни

Офертата от Перла Турист АД – Обзор, /притежавам копие от нея/,  която БФРЛ е ползвала през 2005 год е била 17.55 евро на състезател – all inclusive /с отстъпката от 10%/ на ден. Нека приемем, че тази година цената е завишена с 50 %. Това е равно на 26.32 евро за състезател на ден. За четири нощувки това прави 105.28 евро – реални разходи за хотела и храната. Между другото можеш сам да провериш колко е цената на рецепция през този сезон на хотелите в Приморско.

Да приемем, че със състезателите е имало поне 50 придружители. /според мен са били значително повече и са останали значително по-дълго време от тези четири нощувки, но нейсе./ Това означава 170 * 105.28 = 17.897.60 евро общо разходи за нощувки и храна.

Г-н Ценков по принцип събира и по 50.00 евро стартова такса. Нека приемем, че този път са събирани по 30.00 евро за старт. За четири старта по 30.00 това прави 120.00 евро на състезател допълнително.

Цената която е събрана от пристигналите състезатели и придружаващите ги е средно по 250.00 евро на човек за четирите дни от самото състезание. Не смятаме допълнителните дни. Нека отбележим и факта, че г-н Ценков не използва български радиолюбители при организацията на тези състезания за което не са му необходими разходи. Той използва радиолюбители от Русия и Украйна срещу това, че им предоставя по-благоприятни условия и им съдейства за получаването на визите.

И така нека приемем 120 състезатели по 250.00 евро за храна и нощувка това прави 30 000.00 евро само за храна и спане само от състезателите. 120 състезатели по четири старта по 30.00 евро или това прави приход от стартови такси в размер на  от 14 400.00 евро. Или общо приходи само от състезателите за храна, спане и стартови такси 44 400.00 евро.

Придружителите – 50 по 250.00 евро това прави 12 500.00 евро. Не смятаме допълнителните приходи от дните в повече, които придружаващите и състезателите са ползвали.

И така простата сметка показва от състезателите 44 400.00 /храна и спане + стартови такси/ + придружители 12 500.00 евро или общо 56 900.00 евро приходи общо. При 17 897.60 разходи за храна и спане /за да сме принципни към разходите добавяме още 10 000 евро - непредвидени макар, че това е силно завишено/ и така краен резултат за г-н Ценков 56 900.00 – 27 897.60 или това прави приблизително 29 000.00 евро. Резултат при силно завишени разходи и неотчетени допълнителни приходи от дните използвани след състезанието.

И така ние нямаме нищо напротив г-н Ценков да получи възможността да се разпорежда с част от тези пари. Но трябва да е ясна сметката. КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ОТ ТЕЗИ СЪСТЕЗАНИЯ. ТЕ СА ОБЩО СЕДЕМ НА БРОЙ!

Логично е г-н Ценков да се разпорежда с една част от тези пари, сиреч те да се харчат по негово усмотрение за радиолюбителска дейност, а с другата част да се разпорежда УС и те да се използват за КВ, УКВ и други радиолюбителски дейности.

ЗАЩОТО БФРЛ НЕ Е ПАРТНЬОР НА "ARDF ФЕДЕРАЦИЯТА"– БФРЛ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ОРГАНИЗАТОР!

Друго което прави впечатление в информацията ти. Сред състезателите в Приморско не присъства нито един от групата, която отива в Корея. Защо бе „доклатения”? Логично би било за тези състезатели това да е една последна проверка и индикатор за състоянието и подготовката им?

И сега погледни си линковете които си пуснал за други радиолюбителски организации със сайтове за ARDF отделни от сайтовете на организациите:

SRR  http://ardf.ru/about/index.php

Взаимодействие с официальными органами

Спортивная Радиопеленгация - зарегистированный вид спорта, является очным видом видом спорта в категории "Радиоспорт". Аккредитация СРП в Министерстве спорта РФ как вида спорта осуществляется Союзом Радиолюбителей России (СРР, www.srr.ru). Помимо новостей от спортсменов, тренеров и организаторов соревнований, на сайте ardf.ru публикуется информация, полученная в том числе от органов управления СРП. См.подробнее Органы управления.

В България за разлика от Русия този вид спорт не съществува ВЕЧЕ! Именно заради действията на Виктор Ценков ММС ИЗКЛЮЧИ БФРЛ и спортовете които тя организира от списъка на спортовете подпомагани от него. Остана единствено спортното ориентиране, но то е към федерацията по ориентиране.

DARK https://ardf.darc.de/

Забележи адреса ardf.dark.de – да ти обяснявам ли къде е хостван този сайт.

И сега да ти задам един въпрос. Кой и на кого плаща хостването, домейна, за системния администратор и вебмайстора на www.ardf-bg.eu?

И си виж сайта „доклатен” – долу в дясно. Каква се явява БФРЛ на този сайт – ПАРТНЬОР именно ПАРТНЬОР, а не организатор на състезанията. Това означава, че този сайт е нещо различно и далечно от БФРЛ. И с какво партнира БФРЛ. Само с привличането на туристите, пардон спортистите. Какво ще рече това? Г-н Ценков използва БФРЛ за да привлича участници, НОООО състезанието се организира от друг може би. Ще ме опровергаеш, ако публикувате фактурите от хотела, където са били настанени състезателите, както и сумите които са били платени от тях! Дали тези фактури са били на името на БФРЛ? А може би са били на името на федерацията по ориентиране или даже на името на фирмата на г-н Ценков, дали!?

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Единствените мъже, които казват на една жена - А сега изплюй – са зъболекарите.

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.