Колеги радиолюбители са подготвили отворено писмо до „ръководството” на БФРЛ /това ръководство за сега все още не е легитимно/ с което му се „молят” на "ръководство" да насрочи ново заседание на Общото събрание, което да избере работна група за промяна на устава с цел възстановяването на правата на българските радиолюбители за индивидуално членство в организацията. В предния материал в БЛОГ-а на сайта на lz1kaa „Българска радиолюбителска общност – има ли я?” нарекох това писмо „кървавото”. Първоначално ми се стори малко пресилено. Но асоциирайки ситуацията, може би наистина това е последната възможност и опит да бъдат извадени от летаргията всички тези от нас, които чакат „някай” отстрани да реши проблемите на българското радиолюбителско движение. Нека за последно да се убедим, да видим има ли глас народен, има ли глас божи?

В последните постове на част от организаторите на тази инициатива срещам следното:

Също така за по-възрастните колеги /не както до сега „дърт пън вън”/ определено полагане на собственоръчен подпис носи и положителен заряд, като създава усещане за съпричастност, каквото усещане ми се вижда особено важно в този случай, в който се разчита изцяло на добрата воля.

Напълно споделям, че колкото по-кратко, недвусмислено и уважително, толкоз по-голям шанс да спечели подкрепа.

Личното ми мнение е, че организационни преобразования се правят под ръководството на лидер. Ясно, открито и с отговорност. С анонимност преобразования не се правят. Залагаш името си и носиш отговорността, както при успех, така и при загуба.  За това си позволих да напиша, че в организацията в която и аз съм расъл и в голяма степен съм се и възпитавал в момента липсват млади хора – лидери. Лидер е този, който може да определи стратегията, набелязва тактиката за нейното постигане и най-важното увлича цялата организация за реализирането на целите и възможностите и.

Аз лично поддържам „кървавото писмо” на колегите, макар че съм скептичен за резултата от него. Най-малкото, то ни поставя с имената ни и с отговорността на всеки един от нас български радиолюбител да деклариламе позицията си. Имаме ли смелостта за тази декларация?

Ще се опитам да обясня, което предполагам ще направят и други и да убедя и колегите ми от LZ1KAA, а и всички други мои приятели радиолюбители, защо трябва да декларират отношението си по този въпрос.

Имам и предложение към организаторите, как да стане подписването.

БФРЛ има пощенска кутия. В БФРЛ има отговорник на QSL бюрото – Владимир Радев, дългогодишен радиолюбител, отговорен и доказал лоялността си към движението. Предлагам, разбира се, ако се приеме, копие от писмото подписано от радиолюбителите, които желаят това с името и инициала си да се изпрати до П.К. 830, София, както и да има възможност в Казанлък директно да може да се предаде на Владо – LZ1OТ, който периодично да обработва получените и подписани писма и да обявява списъка на изпратилите ги на няколко места в мрежата. Надявам се, че подобен начин няма да затрудни радиолюбителите да се включат в това начинание, а и ще бъде достатъчно обективен и надежден. А всъщност ще разберем и най-важното, кой е за промените /изпратил подписано писмото и кой е против промените - не изпратил подписано писмота/

Ако организаторите не възразяват можем да публикуваме писмото и на сайта на LZ1KAA, естествено ако имаме изрично разрешение за това. Нека се има предвид, че за последните три месеца, откакто е включен новият брояч на www.lz1kaa.com са отчетени близо 18 000 хита.

Милчо Миланов - LZ1RF

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

- Каква е паролата на wi-fi? - Вие сте в реанимацията! - С големи или малки букви?

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.