Радиоклубът LZ1KAA при бившия ІІ район на гр. София /сега Сердика/, радиоклуб със сериозни традиции, се опитва да съхрани поне част от това положително, което навремето е възпитал в своите членове. Различни поколения в радиоклуба са развивали своите умения, както в областта на инженерната наука и практика, така и при социалната комуникация и предаването на традициите от тези с повече опит на по-младите. Несъмнено огромна роля за дейността на радиоклуба имат неговите ръководители - Стефан Павлов, Ангел Евтимов, Златка Бойчева. Но неговия най-голям потенциал това са тези десетки български младежи и девойки преминали през неговите учебни зали и съхранили по-нещо в себе си от него, което е незаличимо.

 Времето неизбежно ни променя. Променят се техническите устройства и системите за комуникации. Но любовта към радиото, към колективната дейност остава завинаги. За съжаление ние по-старите радиолюбители може би не намираме най-правилния път към нашите по-млади приятели за да им покажем емоцията на общуването с техниката и положителните резултати, които остават за всеки от това общуване. В радиоклуба много от нас намериха професията си, намериха спътника в живота си. Във времето когато нямаше интернет за нас радиоклубът бе един своеобразен Facebook. И ние общувахме реално, а не виртуално както днес. Учехме се на истински колективизъм и взаимопомощ. Разбира се не всичко е било идеално. Не винаги нещата се получаваха. Но ние вървяхме, търсехме нашия път и го намирахме, заедно като колектив.

 През 2014 год. се навършиха 55 години от създаването на радиоклуба. Много стари приятели, много спомени. За жалост много нас през този период са ни напуснали и остават само със спомена за себе си. За съжаление спомените бяха повече от плановете за бъдещето. Но независимо от всичко ние радиолюбителите сме оптимисти. Надяваме се, че в следващите години ще съумеем да намерим формите чрез които да привлечем нови наши млади приятели на които да предадем нашата любов към радиото.

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

- Имал ли си вземане-даване с КАТ? - Вземане не съм имал...

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.