В края на 2016 и началото на 2017 год. в LZ1KAA бе пуснат в експлоатация локален български клъстер + скимер. Разработката е на Кирил - LZ7AA при помоща на Сергей - LZ1AO.

Проектирането, свързването, тестовете и наладката на системата отне няколко месеца и вече може да се каже, че имаме стабилна , автоматизирана система, достъпна за всички радиолюбители. Клъстерът е достъпен на адрес cluster.lz1kaa.com:7300.  Той работи само по Telnet протокол и е подходящ за контестери. Свързването към него става като конфигурирате в любимия си логер нов клъстер с име LZ7A, адрес (или IP) cluster.lz1kaa.com и порт 7300. Логването в него става с инициал и не е ограничено. Клъстерът не изисква парола.  Няма WEB интефейс, т.е. не е достъпен като WEB страница. Ако искате да го ползвате като DX клъстер моля ползвайте някои от известните клъстер клиенти като http://www.bcdxc.org/ve7cc/default.htm#download или всяка друга Telnet програма, като PuTTY http://www.putty.org/ или вграденият в Windows Telnet клиент “telnet cluster.lz1kaa.com 7300”.

Повече за клъстера...

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Често слушам по телевизията за безопасен секс… На село никой не ползва презервативи. При нас безопасния секс е когато не те бият…

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.