В края на 2016 и началото на 2017 год. в LZ1KAA бе пуснат в експлоатация локален български клъстер + скимер. Разработката е на Кирил - LZ7AA при помоща на Сергей - LZ1AO.

Проектирането, свързването, тестовете и наладката на системата отне няколко месеца и вече може да се каже, че имаме стабилна , автоматизирана система, достъпна за всички радиолюбители. Клъстерът е достъпен на адрес cluster.lz1kaa.com:7300.  Той работи само по Telnet протокол и е подходящ за контестери. Свързването към него става като конфигурирате в любимия си логер нов клъстер с име LZ7A, адрес (или IP) cluster.lz1kaa.com и порт 7300. Логването в него става с инициал и не е ограничено. Клъстерът не изисква парола.  Няма WEB интефейс, т.е. не е достъпен като WEB страница. Ако искате да го ползвате като DX клъстер моля ползвайте някои от известните клъстер клиенти като http://www.bcdxc.org/ve7cc/default.htm#download или всяка друга Telnet програма, като PuTTY http://www.putty.org/ или вграденият в Windows Telnet клиент “telnet cluster.lz1kaa.com 7300”.

Повече за клъстера...

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Жена, която не пие заедно с теб е едно много коварно същество... ти почваш да я харесваш, а тя тебе не...

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.