Петък, 10 Декември 2021 11:09

Уважаеми колеги и приятели, изминават последните дни на още една трудна година за всички нас. 2021 година ще запомним с продължаващата пандемия и кризи, които ни лишиха от много неща, считани от нас за дадености, които не могат да ни бъдат отнети. За продължаващият традициите не голям колектив на LZ1KAA, годината 2021 бе едно изпитание за това, което ни обединява и ни дава сила като колектив. Сам по себе си фактът, че поздравяваме всички вас е потвърждение, че ни има, като продължаваме да устояваме на промените  и изпитанията, които времето за сетен път ни поднася. Радиото - тази велика сила продължава да ни сплотява и обединява. Радиото - това велико чудо, даващо на тези, които желаят и могат да се докоснат до възможностите му усещането, че и те са частица от вселената. И както се казва "Не се гаси туй, що не гасне", каквито и опити да се правят. Напротив свидетели сме, че и през 2021 година много млади хора припознаха радиото, като свое хоби и все по-уверено вървят по стъпките на своите по-възрастни колеги. Да, радиолюбителите не сме просто членове на някаква организация. Радиолюбителите сме един организъм сплотил в себи си техническите новости, взаимопомоща, уважението и приятелството между всички тези, които са припознали радиото като свое хоби. Да, изпитанията пред нас не са и няма да са лесни, но ще издържим. Трудностите, които преодоляваме  ни правят по-силни. Затова още ни има! Затова и ще ни има! За да можем да разказваме на тези след нас за магията на нашето прекрасно хоби - радиото. 

Пожелаваме през Новата 2022 да останат за гърба ни кризите обхванали света. Нека всички бъдем оптимисти и с позитивизъм и без страх приемем новите предизвикателства, които ни предстоят. Желаем на всички радиолюбители преди всичко да сме живи и здрави, ние и семействата ни и да можем да устоим на изпитанията. И нека макар и в това трудно време, намерим сили в нас и продължим да търсим нови пътища, чрез които да популяризираме нашето хоби сред по-младите и сред тези за които годините не са пречка пред предизвикателството да усетят невероятното чувство, когато седнал със слушалките пред радиостанцията в ефира звучи твоето CQ, CQ, CQ...

Пожелаваме на всички приятели и колеги спорна и успешна Нова 2022 година! Нека за Вас и за семействата Ви тя бъде здрава и Ви донесе късмет! Нека се върнат миговете, когато сплотени с любимото ни хоби оценим отново това, което пандемията ни отне и това, което ни обединява, да ценим приятелството!

ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ И ЧЕСТИТА НОВА 2022 ГОДИНА!

НАЗДРАВЕ!

ОТ КОЛЕКТИВА НА СОФИЙСКИ РАДИОКЛУБ LZ1KAA

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

- Скъпа, счупих една чаша в кухнята! - Идвам с метлата! - Не е спешно, можеш да дойдеш и пеша.

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.