Изминават последните дни на 2019. За някои неусетно, за някои по-осезателно изпращаме още една година от тези, които Бог ни е отредил. За LZ1KAA това бе една символична година. Годината през която клубът ни навърши 60 години от създаването си. Сам по себе си фактът, че колективът ни е устоял на промените на времето за сетен път ни убеждава в силата на това, което ни сплотява и обединява. Радиото - това велико чудо, даващо на тези, които могат да се докоснат до възможностите му усещането, че и те са частица от вселената. За съжаление времето оставя и своята горчивина. Горчивината за напусналите ни приятели. И тези, които вече не са сред нас и тези, които може би, поради превратностите на времето в което живеем не можаха напълно да усетят, кое е това което прави LZ1KAA не група членове, а един организъм. Но, както е казал мъдрецът "Всичко тече, всичко се променя"! Сигурно се променяме и ние с времето, сигурно и ние сме допускали и грешки, но това което ни свързва е по-силно от всичко друго. Затова още ни има! Затова и ще ни има! За да се опитваме да разказваме на тези след нас за магията на нашето прекрасно хоби - радиото. 

Пожелахме си през Новата година преди всичко да сме живи и здрави, по-често да намираме приятни поводи за срещи и да търсим и нови пътища чрез които да популяризираме нашето хоби сред по-младите и сред тези за които годините не са пречка пред предизвикателството да усетят невероятното чувство, когато седнал със слушалките пред радиостанцията в ефира звучи твоето CQ, CQ, CQ...

Пожелаваме на всички приятели и колеги спорна и успешна Нова 2020 година! Нека за вас и за семействата ви тя бъде плодородна и благодатна! Нека миговете с любимото ни хоби през нея ни сплотяват и ни карат да ценим това което ни обединява, да ценим приятелството!

НАЗДРАВЕ!

ОТ КОЛЕКТИВА НА LZ1KAA

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Пернишка конвенция: - Ако първият пол не бие втория пол, значи е... трети пол.

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.