На поредната сбирка на Софийския радиоклуб LZ1KAA, след официалното отбелязване 60 годишнина от създаването ни, бе открита нова страница в историята му. Стартираха обсъжданията по предложението за нова структура и нова организация на клуба за „следващите 60 години”. Проектът СОФИЙСКА РАДИОЛЮБИТЕЛСКА ОБЩНОСТ, който бе публликуван на сайта ни се оказа, добра основа за споделяне на мисли и нови идеи за развитието на радиолюбителското движение, но и не само на него. В разговора ни бе направен опит за сравнение на хобито ни от времето, когато клубът е създаден до днес. Бе направен опит да се погледне и в бъдещето. Бяха коментирани средствата,  формите и начините  чрез които би могло да се възбуди по-голям интерес в младите хора по отношение не само на радиото, но и на много други технически и иновативни теми с които неминуемо на тях, на по-младите им предстои да се сблъскат в бъдеще. Засегнат бе въпросът за т.н. е-learning и създаването на условия за обхващане на по-голяма аудитория и запознаването и с интересни и полезни теми. Бе подчертано сериозния успех на сайта на клуба www.lz1kaa.com. За три години той е бил посетен почти 95 000 пъти. Бе направен анализ на темите, които са предизвикали най-голям интерес сред посетителите на сайта. На срещата бе решено на този етап все още да не се обсъжда новата юридическа структура поради факта, че бе постъпило предложение, алтернативно на заложеното в проекта и е необходимо допълнително време за правен аназ. Наложи се становището, че се стартира процес по който не трябва да се бърза, а е необходимо внимателно да се прецизират всички „за” и „против” свързани с него. Дискусията ще продължи.

Бяхме зарадвани от Кирчо Соколов – диплом мениджър на клуба с поредната оценка на възможностите на LZ60KAA от участието ни в ЕА PSK63 2019, първо място в категорията MULTY-MULTY.

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Местния пияница се сдоби с прякор "Хакера", след като нулира кредитната история на селото, открадвайки "тетрадката" от магазина.

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.