1959 - 2019

60 години LZ1KAA

 

Радиоклубът LZ1KAA при бившия ІІ район на гр. София /сега Сердика/, радиоклуб със сериозни традиции, се опитва да съхрани поне част от това положително, което навремето е възпитал в своите членове. Различни поколения в радиоклуба са развивали своите умения, както в областта на инженерната наука и практика, така и при социалната комуникация и предаването на традициите от тези с повече опит на по-младите. Несъмнено огромна роля за дейността на радиоклуба имат неговите ръководители - Стефан Павлов, Ангел Евтимов, Златка Бойчева. Но неговия най-голям потенциал това са тези десетки български младежи и девойки преминали през неговите учебни зали и съхранили по-нещо в себе си от него, което е незаличимо.

 Времето неизбежно ни променя. Променят се техническите устройства и системите за комуникации. Но любовта към радиото, към колективната дейност остава завинаги. За съжаление ние по-старите радиолюбители може би не намираме най-правилния път към нашите по-млади приятели за да им покажем емоцията на общуването с техниката и положителните резултати, които остават за всеки от това общуване. В радиоклуба много от нас намериха професията си, намериха спътника в живота си. Във времето когато нямаше интернет за нас радиоклубът бе един своеобразен Facebook. И ние общувахме реално, а не виртуално както днес. Учехме се на истински колективизъм и взаимопомощ. Разбира се не всичко е било идеално. Не винаги нещата се получаваха. Но ние вървяхме, търсехме нашия път и го намирахме, заедно като колектив.

 През 2014 год. се навършиха 55 години от създаването на радиоклуба. Много стари приятели, много спомени. За жалост много нас през този период са ни напуснали и остават само със спомена за себе си. За съжаление спомените бяха повече от плановете за бъдещето. Но независимо от всичко ние радиолюбителите сме оптимисти. Надяваме се, че в следващите години ще съумеем да намерим формите чрез които да привлечем нови наши млади приятели на които да предадем нашата любов към радиото.

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Село. Нощ. Младеж и девойка седят на пейката и гледат небето. Момчето пита: - Виждаш ли тази звезда горе? Момичето: - Виждам. - Това си ти. А онази виждаш ли я? - Виждам. - Това съм аз. А онези двете една върху друга виждаш ли ги? Момичето чувствено долепяйки се до младежа: - Виждам! Младежа замечтано въздъхнал: - Това съм аз на мотора

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.