На 29 май се състоя поредният разбор на участието на LZ1KAA в организираното от "CQ Magazine" КВ състезание CQ WW WPX - 2018. Както и всеки друг вторник групата се събра за да обсъди изминалия радиолюбителски уикенд. Критичната оценка на подготовката и участието в контеста не можа да развали настроението на групата. Отчетено бе сравнително доброто представяне на клуба и в това състезание и класирането му някъде в първата двайсетка на света в категорията MS. Предните две години клубът участваше в категорията М2 и отново имаше сравнително добри представяния. CQ WW WPX CW 2017 и CQ WW WPX CW 2016

На обсъждането за първи път присъстваха и двама нови членове на клуба - Величко - LZ1OAB и Христо LZ7MT. Бяха направени изводи, че състезания от подобен тип /48 ч/ са твърде натоварващи за клуба, имайки предвид, че ние не каним млади оператори от страната за участие в тях, а винаги разчитаме на собствените си членове, колкото и каквито и да са те. Беше обсъдена и екипировката и се взеха решения за подмяна в следващите два, три месеца на част от антенните системи.

Не можем да не отбележим, че Даниел - LZ5DD почерпи за рождения си ден.

И така до следващия вторник и до следващия контест!  

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Ако смятате, че никотинът не влияе на гласните струни на жените, пробвайте да изтръскате пепелта от цигарата на килима.

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.