Уважаеми, колеги и приятели, както вече бе отбелязано при стартирането на идеята за създаването на българска радиолюбителска общност тя не е свързана с планове и графици, а единствено с популяризирането на идеята и привличането на радиолюбители, за които наистина хобито е развлечение и приятни мигове.

В потвърждение на горното и обединени от две дати, група радиолюбители поеха инициативата за организирането на колективно участие /на открито/ в три късовълнови състезания, именно в:

Aegean RTTY Contest

1200Z, May 19 to 1200Z, May 20

EU PSK DX Contest

1200Z, May 19 to 1200Z, May 20

His Maj. King of Spain Contest, CW

1200Z, May 19 to 1200Z, May 20

А двете дати са: 7 май – Денят на радиото и 24 май – Денят на двамата братя Кирил и Методий и ден на българската просвета и култура.

Целта на участието е да се демонстрират трите режима на работа CW, RTTY и PSK в трите отделни контеста с възможност всеки един от присъстващите, който има и желание, разбира се да се запознае на практика с технологиите и възможностите на трите вида модулации.

Мероприятието ще се проведе на 19 /а, ако е подходящо времето и на 20/ май в местността „Бонсови поляни” над Горна баня /пл. Люлин/ – София в дясно от паркинга. Първоначалният разчет е основната група да бъде на мястото около 10:00 часа на 19 май и за около един час да развърне апаратурата и антените.

Поканват се всички съмишленици и колеги, които имат желание и възможност да се присъединят към мероприятието и да прекараме един приятен уикенд сред природата и с приятелите. Естествено всеки може да доведе със себе си и членове на семейството или познати.

Надяваме се, че времето, каквото и да е то, че няма да ни уплаши и всеки ще бъде подготвен за всякакви атмосферни ситуации.

Не се забранява обезпечаването на мероприятието от всеки присъстващ с подкрепящи напитки и закуски /близо до мястото се намира и туристическа хижа с кухня/

73

radiohobi.eu

http://radiohobi.eu/index.php/хобито/item/24-бонсови-поляни-19-20-май-2018

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Луд маниак поръсил със силна отрова купчина пари и ги дарил на домовете за сираци в България. В резултат са загинали 20 депутати, 3 кмета и 12 общински съветници. Пострадали деца няма.

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.