На 12 и 13 май се проведе 62-то международно късовълново състезание "МИРУ-МИР" организирано от Съюза на радиолюбителите на Русия. Целта на състезанието провеждащо се от 1957 година е разпространението на идеята за мирно съвместно съществуване, укрепване на разбирателството и сътрудничеството между народите с помоща на любителското радио, а също така и за усъвършенстване на радиолюбителското майсторство на състезателите.

На последното заседание на УС на клуба от 8 май бе взето решение клубът да участва в този контест. Макар и в намален състав поради обективни причини бе определен отбор от трима души LZ1AO, LZ3TL и LZ1RF. Непредвидени обстоятелства попречиха на LZ1FY  също да вземе участие.

Участието ни бе в категорията MS MIX, като на SSB  направихме само 23 връзки. Резултатите можете да видите ТУК и ТУК.

Резултатите от миналата година в същото състезание можете да видите ТУК.

Прохождението по време на контеста не бе от най-добрите. За кратко се отвориха 15 и 10 метра. Облачността и преваляванията и през двата дни създадоха доста проблеми със статичното електричество и пращилките по долните бандове. През втория ден се наложи кратко прекратяване на работата и заземяване на антените поради близка до нас гърмотевична буря.

Резултатите ни са близки до миналогодишните, но без частта на SSB връзките, където ни липсваше втората станция поради заетостта на LZ7AA.

Един приятен уикенд с хобито и приятелите.

 

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

При психиатъра: - Имали ли сте някога хомосексуален опит? - Два пъти, докторе. Единият път взех кредит от банка!,…а другия гласувах за днешните политици!

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.