Следните няколко реда ни бяха изпратени от Ники Ботев - LZ1PV:

На 06 май по време на състезанието „ Ден на радиото „ бе осъществен може би нов национален рекорд на обхват 2.3 GHz. Вързката беше между LZ1KG , Митко и LZ1PV , Николай. ( председател на УС на LZ1KAA ). Работено е от локатори KN31CS ( Свиленград ) и KN22PR ( вр. Шипка ) , което фиксира покритото   разстояние от 130.5 километра. Използваната апаратура е трансвертери на LZ5HP с изходна мощност от около 2,5 вата и антени: сателитна чиния от Митко и елементарно 3 елементно яги от връх Шипка. Използваната модулация – FM.

А ето и написаното от LZ1KG по случая във форума на БФРЛ:

Здравейте,приятели на укв връзките
Ето че премина първото състезание,за съжаление аз бях на работа в събота вечер и се прибрах в неделя.Времето в момента при нас беше добро,и аз реших да изляза край града на една малка височина и да се пробвам на 23 и 13см обхват.При мен оборудването сега е скромно,само на трансвертери и с по една антена.В 10.00 часа/лзт бях готов,и първа връзка на 23см беше с LZ1PV,след което Ники предложи да минем на 13см да видим какво ще стане.От 2 години имам трансвертер,но до сега не бях правил връзки на обхвата.С малко зор но успяхме да се чуем,като работихме на ФМ,тъй като Ники предложи така,може би нямаше в момента радио за ссб и телеграф на 432мгхц междинна.И така първа връзка на 13см обхват в контеста.Забравих да кажа че LZ1PV,беше на Шипка/KN22PR,моят е KN31CS,и разстоянието между нас е 130,5км.Емоциите бяха големи.

Дерзайте момчета...

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Един човек си седял в кръчмата и си мислел: - Ако спра да пия толкова пари ще имам, ама толкова пари ще имам, че ще си пия колкото си искам.

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.