На 2.10.2017 година модераторите на Форума на БФРЛ забраниха достъпа до сайта на LZ1FY и на LZ1RF. Това е нова безпрецедентна цензура и опит за отнемане възможността да изнесем пред радиолюбителите в България реалните факти за състоянието на БФРЛ. На 19.09.2017 година бе поредното заседание на съда по делото във връзка с иска на LZ1KAA за неправомерно проведено общо събрание на БФРЛ. След това заседание на финансовия отговорник на БФРЛ поставихме въпроса, защо БФРЛ не е отчела 6 състезания от т.н. ARDF EURO CUP. Въпросът беше зададен и във форума на БФРЛ. В момента в БФРЛ тече втора данъчна ревизия. Предупредихме, че ще информираме отново НАП за тези пропуски, ако не ни се предоставят обяснения, защо липсват тези отчети.

Имахме договорка утре 3.10.2017 год. да се проведе среща между Котев, Ценков и Миланов за изясняване на поставените въпроси.

И аз очаквах Ценков да "озапти беквокалите си в УС", но това явно не се случва. Това говори и за авторитета му.

Днес лицето Александров след разрешението на Председателя на БФРЛ забрани достъпа ни до форума.

За какво, можете да видите сами във форума и да си направите изводите.

Уважаеми г-н Ценков, това което правите само може да ни амбицира да продължим да вадим на светло ставащото в БФРЛ и да положим още по-големи усилия практика подобна на вашата в бъдеще да бъде прекратена.

Надявам се, че българските радиолюбители могат да си направят изводите сами кой кой е и за какво се бори. Вече е повече от ясно, че УС на БФРЛ копира изцяло мутренския маниер на управление.

Който иска нека приема подобно ръководство. За нас е обидно. И нека се знае, че има и хора, които не приемат "ръководната роля" на Простотията и няма да се примирят с това.

Следващото, надяваме се последно заседание на съда е на 7.11.2017 година. Резултатите вече са ясни. Нека все пак изчакаме решението на съда. Но и сега вече е ясно едно. БФРЛ няма да продължи съществуването си в тази форма. Ако продължи да съществува, както до сега тя няма да може да бъде член на IARU, където членуват само национални организации, които представляват ЛИЦЕНЗИРАНИ РАДИОЛЮБИТЕЛИ! БФРЛ по устав няма членове лицензирани радиолюбители, а има членове юридически лица. Само на този признак тя ще трябва да бъде извадена от състава на IARU. Така, че иска или не иска г-н Ценков ще се принуди да направи ново Общо събрание, ако желае да не му секнат състезания по радиозасичане възлагани от IARU. Но на това ОС вече ще избират не "клубовете", а директно българските радиолюбителите.

Глас народен, глас божи. Пък на някой може да му харесва повече простотията, че даже и простащината. Да си я избира. На нас не ни харесват и двете.

Отделно, предвид установените нови факти ние ще се постараем да привлечем, вече като персонално отговорен г-н Ценков да даде обяснение за начините на финансиране на тези 6 състезания, които не са отчетени счетоводно според процедурите и документите.

Ние продължаваме ... докога? Докато е нужно!

 

Допълнителна информация по темата ще изнесем по-късно!

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Почукване на райските порти. Чук-чук-чук… Свети Петър отваря и гледа един жалък и тъжен човечец: - Кой си ти синко? - Ами аз съм футболист на ЦСКА… - Ама, как уцели вратата, бе момче?!

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.