От вчера "демократичната" БФРЛ забрани достъпа на LZ1RF до forum.bfra.org. Благодаря. Очаквах го. Причината според модераторите и администраторите lz1wdx, lz2xa, lz4zd и lz3ny е „многократни предупреждения, клевети и лични нападки”. Действието е съгласувано с председателя на УС г-н Виктор Ценков.


Това е първия бан в този форум. По ирония на съдбата достъпът до него е забранен на този, който преди много време регистрира www.bfra.org.
Според администраторите и модераторите основната причина е задаването на неудобни въпроси на които поради страх или неудобство, никой не се наема да отговори. А истинската причина е предупреждение към всеки какво го чака, ако дръзне да застане с мнението си срещу мастодонта на глинени крака БФРЛ.
А част от въпросите например са:
1. Защо БФРЛ не публикува в сайта си резултатите от проверката на НАП? Защо БФРЛ не представи тези резултати пред съда след като изрично и бяха поискани?
2. Защо се бави и кога ще бъде отчетен LZ DX Contesta 2016 год.? Вярно ли е че това става заради искане отново да се анулира резултата на LZ7A?
3. Защо достъпа до ПАЗАРА в сайта на БФРЛ е открит за твърде голяма количество хора, които не са радиолюбители, а го използват само за бизнес? Кой е променил условията и има ли някой финансов интерес от това?
4. БФРЛ може ли да отговори по каква причина за последните 6 години репитрите в страната са се увеличили повече от 10 пъти и в момента са 151. http://crc.bg:8080/dpls/apex/f?p=923:16 ... 038::NO:RP::
Вярна ли е сумата за инвестиции в тази апаратура е над 100 000 евро? Кой ги инвестира и с каква цел?
Има ли БФРЛ или някой от нейните членове отношение по този въпрос и материален интерес от това? Свързани ли са действията на отговорника в УС по действия при кризи, бедствия и аварии с изграждане на паралелни радиомрежи с нелюбителско предназначение за които, изградени иначе по правилата на КРС би трябвало да се заплащат сериозни такси?
5. Кои са тези „радиолюбители” на които в КРС са регистрирани по 10 и повече репитри? БФРЛ ще инициира ли специално сезиране на КРС по този въпрос, както и предложение един радиолюбител да има право само на един регистриран репитер, както това е с личните инициали?
Освен тези въпроси има и още много и много.
В течение на времето ще се опитам да осветля някои от тях, както тук във форума, така и в сайта на LZ1KAA, а ако се наложи и чрез обръщение към институции оторизирани да имат отношение по тях. Ако имате интерес следете медийните ни канали.

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Блондинка казва на приятелка: - Чудя се защо не строят градовете в полето. Там въздухът е толкова чист!

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.